LEGKIPPEN Dit zijn de kippen die iedere dag een eitje leggen. De kippen komen binnen vanaf 19 weken en beginnen te leggen vanaf 21 weken. De legpoeljen zijn ingeënt en gekortwiekt. Alle legkippen vindt u standaard bij Horta Baes van 1 maart tot 15 oktober.   KWEEKDIEREN Vanaf 10 april op bestelling te verkrijgen. Je kunt de bestelling doorgeven tot de vrijdagmorgen 9 uur. De zaterdagmorgen vanaf 9 uur kunnen die worden afgehaald.   SIERPLUIMVEE Pluimvee die voor de sier worden gehouden. SIERPLUIMVEE IN DE KIJKER Brahma Grote en zware bouw met volle bevedering. Langs achter ziet de staart er hoefijzervormig uit. De kop is eerder klein in vergelijking met het lijf. Opvallend zijn de zogenaamde wenkbrauwen die over de ogen steken. U vindt de brahma in heel wat verschillende kleuren.  BESCHIKBAAR    

De jonge dieren vindt u vanaf 10 april bij Horta Baes.

 

Bestellen doet u elke week tot vrijdagmorgen 9u. De dag erna al haalt u uw diertjes af. Rond de paasperiode bestelt u ook paaskuikens van mesthaantjes en legkippen.

Mechelse koekoek Deze grijs gespikkelde vleeskip valt op door de pluimen op de poten.  Een hen weegt tot 4,5 kg en is goed voor gemiddeld 150 eieren per jaar. Een Mechelse koekoek is een heel slechte vlieger, dus een omheining van een 120 cm hoog is ruim voldoende.      BESCHIKBAARAraucana Zuid-Amerikaans ras dat zijn naam ontleent aan de Chileense Auracanian-indianen. Valt op door de toef, een bevederde huidplooi die meestal asymmetrisch op de kop staan. De uitdaging voor kwekers is om kippen te kweken met symmetrische toeven. Ze leggen ook blauwe of turquoise eieren.    BESCHIKBAARPadua Nederlands ras dat we ook wel eens Baardkuifhoen noemen. Minder contrastrijk dan de Hollandse kuifhoen, maar even charmant door een driedelig baardje. Het is vooral een slim en levendig kipje dat graag zit door z’n grote kuif.     BESCHIKBAARZijdehoender Relatief kleine hoenders. Dankt zijn naam aan de afwijkende veerstructuur wat vooral een harige indruk geeft. Daarnaast vallen ze op door hun paarsblauwe huidskleur.       BESCHIKBAARHollandse kuifhoen Herkent u aan de grote, volle en ronde kuif die op een schedelknobbel groeit.  Bij de haan heeft de kuif dezelfde vorm als de halsveren. Bij de hen zijn de veren korter en breder.       BESCHIKBAARSebright De hanen en de hennen lijken veel op elkaar. Het is één van de kleinste kielrassen: gemiddeld wegen de diertjes zo’n 550 gram. U vindt ze vooral goud-zwart- en zilver-zwartgezoomd, maar vandaag vindt u ze ook in geel-wit en citroen-zwart.     BESCHIKBAARCochin Eén van de grootste en zwaarste rassen. Ze zijn naast groot vooral ook breed. Ondanks die lichaamsbouw hebben ze relatief weinig ruimte nodig. U vindt de cochin in zwart, blauw, wit, buff, zwartbont, koekoek en meerzomig patrijs      BESCHIKBAAR

Horta Merkem · Vogelcenter Baes

Iepersteenweg 5

8650 Merkem

T. 051 54 40 40

www.hobbycenterbaes.be

BTW BE 0437.050.425

Specialisaties

Parkieten

Grote Parkieten

Tropische vogels (Exoten)

Kanaries

Europese vogels

(vink, distelvink, barmsijs, sijs, goudvink, ...)

Neerhofdieren

Speciale zaden

Openingsuren

Ma: 13.30 - 18.30 u.

Di: 9 -12 u. en 13.30 - 18.30 u.

Woe: 9 - 12 u. en 13.30 - 18.30 u.

Do: 9 - 12 u. en 13.30 - 18.30 u.

Vrij: 9 - 12 u. en 13.30 - 18.30 u.

Za: 9 - 12 u. en 13.30 - 18.00 u.

Gesloten op zondag &

maandagvoormiddag

 SIERPLUIMVEE

Vanaf 10 april op bestelling te verkrijgen. Je kunt de bestelling doorgeven tot de vrijdagmorgen 9 uur. De zaterdagmorgen vanaf 9 uur kunnen die worden afgehaald.

 SIERPLUIMVEE IN DE KIJKER

 

Brahma

 

Grote en zware bouw met volle bevedering. Langs achter ziet de staart er hoefijzervormig uit. De kop is eerder klein in vergelijking met het lijf. Opvallend zijn de zogenaamde wenkbrauwen die over de ogen steken. U vindt de brahma in heel wat verschillende kleuren.